Jogurt z otrębami – dlaczego jest aż tak smaczny!?

Jogurt z otrębami to jeden z podstawowych posiłków w diecie jogurtowej. Często widujemy go także w jadłospisie diety bananowej. Sam posiłek nie jest zbytnio kaloryczny (około 200 kcal), dlatego jeżeli masz ochotę na lekkie „danie” z samego rana, to poświęć kilka minutek na realizację prostego przepisu na jogurt z otrębami.

Składniki:
orzechy,
rodzynki,
kilka łyżek otrębów (w zależności od wielkości porcji i liczby konsumentów – dla jednej osoby powinny wystarczyć dwie łyżki),
szklanka jogurtu naturalnego (może to być także jogurt domowej roboty – przepis znajduje się pod linkiem),
połówka banana (opcjonalnie) lub inne owoce (jak maliny, truskawki, jagody czy śliwki).

Zobacz czy można ugotować to w parowarze gazowym

Przygotowanie:
Przyrządzenie potrawy jest banalnie proste. Do miseczki należy wlać kupiony lub samodzielnie przygotowany jogurt naturalny, następnie wsypać otręby, a po nich resztę naszych składników, jak owoce i orzechy. Jeżeli mamy czas to postaramy się „skonstruować” ciekawe kreacje z owoców – od razu przyjemniej będzie się jadło. Zachęcam do eksperymentowania – do jogurtu możesz wrzucić coś „na czuja”, np. pestki dyni, słonecznik itp.

Related Post